09 mei 2020

3 cruiseschepen in Rotterdam, meer cruiseschepen zijn onderweg

Het cruiseschip Regal Princess ligt sinds vrijdagavond 22:00 uur op de Tweede Maasvlakte bij Palen 91. Aan het begin van de avond was het schip in de Royal-klasse van Princess Cruises vertrokken vanaf CruisePort Rotterdam waar het vanaf woensdag lag aangemeerd om Europese bemanningsleden te repatriëren. Hoe lang het schip uit 2013 daar zal liggen is nog onbekend.

De Regal Princess is het derde cruiseschip dat momenteel stil ligt in de Rotterdamse haven. De World Dream van Dream Cruises bevindt zich nog altijd in de Waalhaven, terwijl de in aanbouw zijnde Silver Origin na haar proefvaart een plek heeft gevonden in de Eemhaven.

Meer cruiseschepen onderweg

Zoals eerder gemeld zijn er nog een aantal cruiseschepen onderweg naar Rotterdam. Aanstaande maandag 11 mei 2020 wordt het tweede cruiseschip van Princess Cruises, Sky Princess, verwacht aan de Holland Amerikakade (aankomsttijd rond 07:30 uur*) om (o.a. Nederlandse) bemanningsleden te repatriëren. Aan het begin van de middag (aankomsttijd rond 13:30 uur*) staat ook nog de komst van de Seadream I van Seadream Yacht Club gepland in de Waalhaven.

Een dag later, dinsdag 12 mei 2020, zal de Nieuw Statendam (aankomsttijd volgt nog) haar opwachting maken in het centrum van Rotterdam. Ook het nieuwste cruiseschip van Holland America Line brengt Europese (o.a. Nederlandse) bemanningsleden naar huis. Mogelijk maakt dezelfde dag ook de Zaandam van Holland America Line nog haar opwachting in Rotterdam, maar dat zal dan niet zijn voor repatriëring.

Op dinsdag 13 mei volgt naar alle waarschijlijkheid nog de komst van de Seabourn Ovation. Het nieuwe ultraluxe cruiseschip van Seabourn is momenteel onderweg vanuit Gibraltar naar Rotterdam voor repatriëring (aankomsttijd volgt nog).

* Aankomst(tijden) onder voorbehoud