Cunard en P&O Cruises installeren wifi via SpaceX’s Starlink

Image

De wifi-verbinding aan boord van de cruiseschepen in de vloot van zowel Cunard als P&O Cruises wordt sterk verbeterd met de installatie van SpaceX’s Starlink. Er wordt een grotere capaciteit aangeboden, waardoor passagiers foto’s en video’s kunnen delen, films kunnen streamen en met nog hogere snelheden kunnen internetten aan boord.

De uitrol van Starlink op de schepen van P&O Cruises en Cunard begon in juni 2023 en de service zal naar verwachting eind 2023 beschikbaar zijn in zowel de openbare ruimtes als de hutten op de Cunard-schepen Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth. Het nieuwe cruiseschip Queen Anne zal met de dienst in mei 2024 van start gaan. De schepen Britannia en Azura van P&O Cruises hebben Starlink geïntroduceerd in de openbare ruimtes aan boord en het zal tegen eind 2023 beschikbaar zijn in zowel openbare ruimtes als hutten op Arvia, Iona, Ventura, Arcadia en Aurora.

Paul Ludlow, president van Carnival UK en P&O Cruises, zei: “Het delen van onvergetelijke momenten met vrienden en familie thuis is een belangrijk onderdeel van elke vakantie. Of het nu gaat om het uploaden van een foto van een zonsondergang terwijl u wegvaart van een nieuw ontdekte bestemming of om het nieuws, live evenementen of content van thuis binnen te halen, Starlink maakt het voor onze gasten en collega’s nog gemakkelijker om verbonden te blijven.” Jonathan Hofeller, vice-president commerciële verkoop van Starlink, zei: “Snel internet is van cruciaal belang voor onze moderne levensstijl, zowel thuis als onderweg. “We zijn blij dat de gasten en bemanning van P&O Cruises en Cunard zullen profiteren van een verbeterde Wi-Fi-service aan boord, waar ter wereld ze zich ook bevinden.”