Cunard viert doop Queen Anne in Liverpool

Image

Het nieuwste schip van Cunard, de Queen Anne, is maandag tijdens een spetterende ceremonie in haar spirituele thuis Liverpool gedoopt. Tienduizenden mensen verzamelden zich bij de Liverpool Waterfront om getuige te zijn van deze historische viering, met optredens van o.a. de Italiaanse tenor Andrea Bocelli, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra en het Liverpool Institute for Performing Arts. Busted muzikant Matt Willis en tv-presentatrice Emma Willis fungeerden als hosts tijdens de doop.

Liverpool is de geboorteplaats van Cunards eerste trans-Atlantische overtocht, 184 jaar geleden (in mei 1840), en was 128 jaar lang de plek waar het hoofdkantoor van het bedrijf stond. Queen Anne maakte rond 7 uur ‘s ochtends haar eerste aanloop naar haar oorspronkelijke thuishaven, voorafgaand aan een doopceremonie die een nieuw hoofdstuk markeerde in de markante geschiedenis van de luxe cruisemaatschappij.

De ceremonie werd geopend met een uniek optreden van het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. De stad Liverpool werd vervolgens benoemd tot doopouder van Queen Anne als erkenning van de langdurige band met haar spirituele thuis. Vijf Liverpoolse iconen werden op het podium uitgenodigd om de stad te vertegenwoordigen, waaronder voormalig Spice Girl en auteur Melanie C, omroeper en gemeenschapsleider Ngunan Adamu, lokale restaurantondernemer Natalie Haywood, Liverpoolse muziek- en cultuurlegende Jayne Casey en de Britse Olympisch atlete Katarina Johnson-Thompson. Deze vrouwen werden gekozen vanwege hun belangrijke bijdragen aan de cultuur op lokaal, nationaal en/of internationaal niveau.

Vervolgens volgde het traditionele stukslaan van een champagnefles tegen de boeg en de gelukwens voor het schip en haar bemanning en passagiers op haar toekomstige reizen. Als klap op de vuurpijl sloot opera-ster Andrea Bocelli het evenement af met een uitvoering van twee van zijn iconische nummers, ‘It’s Time to Say Goodbye’.

Katie McAlister, President van Cunard, zei: “Ik wil graag onze Liverpool Icons, deze geweldige vrouwen, bedanken voor het vertegenwoordigen van de stad en het deelnemen aan deze historische ceremonie en aan alle inwoners van Liverpool voor het opnieuw openen van jullie harten en het verwelkomen van Cunard en Queen Anne.”