Explora Journeys kondigt derde gastkok aan bij Anthology

Image

Explora Journeys heeft een samenwerking aangekondigd met chef-kok Claude Le Tohic, chef-partner van O’ by Claude Le Tohic in San Francisco, om een nieuwe culinaire ervaring te creëren voor passagiers aan boord van Explora I. Le Tohic heeft gewerkt bij meerdere Michelin-sterrenrestaurants, waaronder Joël Robuchon in het MGM Grand waar hij drie Michelin-sterren heeft verdiend.

Le Tohic is de derde gastchef die zijn kunsten zal tonen in Anthology, e e n van de 11 eetgelegenheden aan boord van de Explora I. Passagiers kunnen van maart tot juni 2024 genieten van zijn samengestelde menu. Chef Le Tohic, wiens O’ by Claude Le Tohic in San Francisco één Michelinster heeft, wordt beschouwd als een icoon in de moderne Franse keuken. Hij brengt zijn expertise naar Anthology als Explora I langs de Noord- en Midden-Amerikaanse Pacifische kust vaart en de Atlantische Oceaan oversteekt om de Middellandse Zee te bereiken.

In samenwerking met Alban Gjoka, Vice President Food & Beverages van Explora Journeys, en Franck Garanger, Head of Culinary van Explora Journeys, zal Le Tohic zijn kenmerkende gerechten presenteren, waarbij klassieke Franse technieken worden gecombineerd met de beste producten van Californië. Hoogtepunten op het menu zijn onder andere cannelloni van sint-jakobsschelp met een extravagantie van zwarte truffels, Parmezaanse schuim en pastorale salade en A5 Japanse Wagyu groenten boeket met zwarte knoflook condiment.

De culinaire reis van chef-kok Le Tohic begon in Noord-Frankrijk, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte in meerdere met Michelinsterren bekroonde restaurants, waaronder Jamin, het eerste restaurant met drie Michelinsterren van chef-kok Robuchon in Parijs.

Explora I zal de lente doorbrengen in Noord-Amerika en de Caraïbische Zee voordat ze terugkeert naar de Middellandse Zee in de zomer van 2024.