Holland America presenteert nieuwe gerechten en cocktails voor Caribisch seizoen

Image

Holland America Line heeft een reeks nieuwe gerechten en cocktails aangekondigd voor het Caribische cruiseseizoen. De culinaire vernieuwingen zijn geïnspireerd op lokale smaken uit de regio en worden aangeboden aan boord van alle zes schepen die tussen oktober 2025 en april 2026 in het Caribisch gebied varen.

Volgens het bedrijf zijn er diverse nieuwe menu-items toegevoegd, waaronder drie creaties van Chef Morimoto, de Global Fresh Fish Ambassador van Holland America Line. Deze gerechten zijn beschikbaar in het hoofdrestaurant tegen een toeslag van €25 per stuk en bestaan uit:

  • Krokant gebakken hele verse marktvis met een zoete tamarinde-chilisaus en ingelegde groenten
  • Gegrilde kreeftenstaarten met yuzu-botersaus en seizoensgebonden Aziatische groenten
  • Vers gevangen tandbaars met sojagemberreductie, gestoomde baby paksoi en jonge worteltjes

Daarnaast introduceren de culinaire ambassadeurs Burke, Stowell en Torres elk een nieuw gerecht in het hoofdrestaurant (tegen een toeslag):

  • Burke’s ribeye zonder bot van 425 gram (€24)
  • Stowell’s spaghetti met gekonfijte kreeft (€15)
  • Torres’ cheesecake met chocoladedip (€7)

Voor gasten in suites zijn er nieuwe roomservicegerechten beschikbaar, waaronder:

  • Burke’s gekruide biefstuksalade met blauwekaasdressing
  • Stowell’s zalm in steakhouse-stijl met huid
  • Torres’ luchtige chocolademousse

Ook het hoofdrestaurant krijgt extra Caribisch geïnspireerde gerechten, zoals:

  • Caribische garnalencocktail met chili
  • Kroket van gekruide ossenstaart
  • Gekruide buikspek
  • Zalmkom in zuidwestelijke stijl
  • Ananascake op z’n kop

Nieuwe “port-to-plate”-gerechten brengen lokale smaken aan boord, waaronder kip met gember en mango, geroosterde tandbaars en gekruide barramundi.

In het Lido Market wordt een uitgebreide Caribische zeevruchtenmaaltijd geserveerd (tegen een toeslag van €35), met onder andere Caribische vissoep, kreeft uit warm water, zwartgeblakerde verse snapper, kokkels, mosselen, roze garnalen, Dungeness-krab, rode aardappeltjes, maïskolven, maïsbrood en warme Caribische rumcake.

Rond het Lido-zwembad wordt een Caribisch diner georganiseerd met lokale gerechten en live muziek. Ook serveert men daar verschillende soorten broodpudding. In het hoofdrestaurant komt een speciale Caribische brunch op het menu.

Het Rum Ambassador-programma wordt uitgebreid met extra keuzes. Meer dan 35 soorten rum die exclusief op Caribische cruises verkrijgbaar zijn, worden aangeboden. Daarnaast zijn er nieuwe sappen en smoothies met regionale smaken verkrijgbaar bij Juice@Gelato op de Koningsdam, Nieuw Statendam en Rotterdam.

Tot slot worden er nieuwe kookdemonstraties gehouden waarin Caribische specialiteiten centraal staan. Deze worden geleid door een lid van het culinaire team aan boord en laten regionale technieken en ingrediënten zien via live bereidingen.