MSC Cruises: brochure Winter 2024-2025 online beschikbaar

Image

MSC Cruises heeft bekendgemaakt dat haar online brochure voor de winter 2024-2025 vanaf heden beschikbaar is. De gedrukte versie volgt eind juni.  De brochure geeft een gedetailleerde beschrijving van meer dan 80 routes in de Middellandse Zee, Noord-Europa, Caraïben & Antillen, Dubai, Abu Dhabi & Qatar, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Bovendien is het een gids met alle praktische informatie ter voorbereiding van een MSC cruise, over het aanbod aan boord, de verschillende belevingen (Bella, Fantastica en Aurea), transportopties alsook prijzen en kortingen. Bijzondere aandacht is er voor de MSC Yacht Club – het luxe schip-in-een-schip concept aan boord van de schepen.

Middellandse Zee en Noord-Europa

Veel aandacht gaat uit naar de populaire Middellandse Zee bestemmingen. Drie schepen zullen in de regio varen: MSC World Europa, MSC Fantasia en MSC Opera. Twee nieuwe schepen worden toegevoegd in deze regio: MSC Lirica in de Westelijke Middellandse Zee en MSC Sinfonia in de Oostelijke Middellandse Zee.

De Noord-Europese bestemmingen met de ‘Parels van het Noorden’-route winnen volgens de rederij gestaag aan populariteit. MSC Preziosa biedt bijvoorbeeld een 7-daagse cruise met Rotterdam en Zeebrugge als mogelijke inschepingshavens. De route voert de passagiers langs Le Havre (Frankrijk), Southampton (Verenigd Koninkrijk) en Hamburg (Duitsland), naast de inschepingshaven Rotterdam en Zeebrugge. Op deze bestemmingen zijn een scala aan excursiemogelijkheden beschikbaar.

Canarische Eilanden

MSC Cruises kondigt een gloednieuw winterreisschema aan voor de Canarische Eilanden met MSC Opera. Gedurende 7 nachten, van 3 november 2024 tot 16 maart 2025, bezoekt het schip zes havens: Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas, Puerto del Rosario, Funchal, Santa Cruz de la Palma en Arrecife, voordat het terugkeert naar Tenerife. Passagiers kunnen inschepen in Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas of Funchal. Het reisschema biedt verlengde stops van maximaal 16 uur per haven. De Canarische Eilanden en Madeira bieden een warm klimaat, rijke cultuur en indrukwekkende natuur.

Frank Van den Steen, Country Manager Benelux bij MSC Cruises, benadrukt in verband met deze nieuwe populaire route: “De immense populariteit en onbetwiste aantrekkingskracht van de Canarische Eilanden onder de Belgische en Nederlandse vakantiegangers maken deze nieuwe routes ongetwijfeld tot een gegarandeerd succes. Bovendien bieden ze onze gasten ruim de gelegenheid om volop te kunnen genieten van de verschillende betoverende bestemmingen”.

Caraïben

Ook in de Caraïben worden tal van routes aangeboden met vertrek vanuit Miami, Orlando en New York naar o.a. Mexico met Costa Maya of Cozumel, Belize, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Jamaica, de Kaaimaneilanden en het privé-eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve, het zeereservaat van MSC Cruises in de Bahama’s.

MSC Virtuosa zal tijdens het winterseizoen in de Antillen varen met als thuishaven Fort-de-France. Ze zal vanuit de hoofdstad Martinique verder varen door de Antillen en West-Indië, met een serie cruises van 7 nachten. ? Hoogtepunten zijn onder meer Saint Lucia, Guadeloupe en Antigua en Barbuda.

Fly & Cruise

In de brochure voor de winter 2024-2025 is ook aandacht voor het Fly & Cruise aanbod. Voor de Canarische Eilanden en Madeira biedt MSC Cruises vluchten aan van Düsseldorf naar Santa Cruz de Tenerife. Wat betreft Dubai, Abu Dhabi en Qatar, kan je vliegen van Amsterdam of Brussel naar Dubai. Voor de Caraïben en Antillen zijn er vluchten van Parijs-Charles de Gaulle of Frankfurt naar Fort-de-France, met de mogelijkheid om aansluitende vluchten vanaf Amsterdam te boeken (tegen een meerprijs).