Oceania Cruises’ Marina terug in de vaart na renovatie

Image

Het cruiseschip Marina (1.250 passagiers) van Oceania Cruises is weer terug in de vaart na een uitgebreide renovatie waarbij o.a. 3 nieuwe eetgelegenheden zijn toegevoegd. Het gaat om Aquamar Kitchen, een ijssalon aan het zwembad en een al fresco pizzeria.

Aquamar Kitchen is een wellness-gelegenheid die vorig jaar haar debuut maakte op de Vista. Hier kunnen passagiers smoothies, koudgeperste sappen en energiebowls bestellen voor het ontbijt en avocadotoast, salades, wraps, tonijntaco’s en kipsandwiches voor de lunch. Aquamar Kitchen biedt ook alcoholvrije wijnen en cocktails.

De nieuwe ijssalon, die de hele dag geopend is, bevindt zich op het zwembaddek. Cruisereizigers kunnen genieten van milkshakes, smoothies en ijs gemaakt door Humphry Slocombe. Waves Grill verandert in de avond in een al fresco pizzeria. Deze locatie biedt pizza’s, rozemarijn focaccia met burrata, Nutella pizza en andere gegrilde Italiaanse specialiteiten.

“Marina is het eerste schip ontworpen door fijnproevers, gebouwd door fijnproevers, voor fijnproevers”, zegt Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Eten is de basis van wat we doen aan boord van elk van onze schepen, en wereldwijd, op de bestemmingen die we bezoeken. ‘The Finest Cuisine at Sea’ betekent niet altijd een wit linnen tafelkleed en gesteven servetten. Het is ook een perfect bereide pizza, vergezeld van een gekoeld glas witte wijn op het dek, terwijl je vaart met een warme bries om je schouders; of een decadent ijsje bij het zwembad of een smakelijke smoothie terwijl je ontspant op je ligstoel.”

Tijdens de renovatie zijn ook de 124 penthouse suites van het schip onder handen genomen. Ze zijn o.a. uitgerust met nieuwe meubilair, tapijt, verlichting enz.. Ook zijn een aantal openbare ruimtes opgefrist, waaronder Martinis, Horizons, The Grand Dining Room en de Library.

De nieuwe culinaire directeuren van de cruisemaatschappij, Alexis Quaretti en Eric Barale, zijn daarnaast druk bezig met het vernieuwen van de menu’s op alle schepen van Oceania en met het ontwikkelen van het culinaire aanbod voor Allura, het nieuwe schip van de rederij dat volgende zomer in de vaart komt. “We hebben zoveel om over te praten, ik kan niet wachten om er de komende weken en maanden meer over te vertellen,” zegt Quaretti.