Royal Caribbean’s Utopia of the Seas tewatergelaten in Frankrijk

Image

Het toekomstige nieuwe cruiseschip van Royal Caribbean International Utopia of the Seas is op de op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire, Frankrijk tewatergelaten. Het is een nieuwe mijlpaal in de constructie van het schip dat naar verwachting in juli 2024 vanuit Port Canaveral, Florida zal gaan varen.

Het hele proces van tewaterlating duurde bijna 15 uur. ‘s Nachts werd gestart met het vullen van het droogdok met meer dan 46 miljoen liter water. Aansluitend werd Utopia of the Seas verplaatst naar een afbouwdok. Oplevering staat gepland in de zomer van 2024.

Het Oasis Class-schip met 18 dekken zal worden uitgerust met een aantal unieke kenmerken en voorzieningen, waaronder ruim 40 eet- en drinkgelegenheden, de 91 meter lange Ultimate Abyss, de langste droge glijbaan ter wereld en “een unieke, meeslepende eetervaring in treinwagons”, aldus Royal Caribbean.

Utopia of the Seas zal cruises van drie en vier nachten maken vanuit Port Canaveral, waarbij Nassau wordt aangedaan en Perfect Day at CocoCay, het privé-eiland van Royal Caribbean.

Het schip met een bruto ton van 236.8600 ton zal 5.668 passagiers kunnen vervoeren bij een dubbele bezetting en zal worden aangedreven door vloeibaar aardgas.