ZDF volgt boordarts van VASCO DA GAMA op volle zee in “Hallo Deutschland”:

Image

Wat gebeurt er met je tijdens een cruise op volle zee als je ziek wordt en medische hulp nodig hebt? Een korte documentaire van ZDF over de Duitse arts, Dr. Matthias Andrae en zijn team op de Vasco Da Gama, het zeeschip van Nicko Cruises, laat dat zien. De documentaire werd gisteren uitgezonden op ZDF in het tv programma “Hallo Deutschland” en is nu te vinden in de ZDF-mediabibliotheek.

Van kleine pijntjes tot acute noodgevallen

Begin april vergezelde een ZDF-filmteam de arts Dr. Matthias Andrae tussen Gran Canaria en Lissabon. Tijdens de twee dagen aan boord van het cruiseschip tekenden ze een portret van de Duitse arts en zijn team en geven ze tijdens de documentaire inzichten in het veelzijdige dagelijkse leven van een dokterspraktijk op volle zee. Hoe gevarieerd de gezondheidsklachten van de gasten ook zijn, het medisch team behandelt kleine pijntjes, maar ook ernstige ziekten en acute noodsituaties van passagiers en bemanningsleden tijdens de spreekuren.

De aanwezigheid van een ‘ziekenhuis’ aan boord en, zoals in het geval van de Vasco Da Gama een Duitse arts, geven veel gasten een gevoel van veiligheid tijdens hun wereldcruise. Naast de arts zijn drie verpleegkundigen aan boord.

De documentaire met de boordarts, Dr. Matthias Andrae, is – vanaf minuut 27 – te vinden in de ZDF mediatheek.