nieuwe kookshows met regionale keuken aan boord bij Holland America Line
Het culinaire programma van Holland America Line wordt verder uitgebreid met nieuwe kookshows waarin regionale culinaire specialiteiten en lokaal geproduceerde vis uit het Global Fresh Fish Program van de cruisemaatschappij in de schijnwerpers staan.
De demonstraties worden georganiseerd door de chef-kok en de cruisedirector van elk schip. Ze vinden minstens twee keer per zevendaagse afvaart plaats en vaker op langere routes.
Passagiers kunnen kooktechnieken en de culinaire geschiedenis van de regio leren van de chef-kok, met de mogelijkheid om de gerechten te proeven in de Dining Room die avond. Cruisereizigers kunnen ook een kopie van de recepten mee naar huis nemen om in hun eigen keuken te maken voor vrienden en familie.
“We vinden het geweldig om een favoriete traditie terug te brengen die een van onze populairste verrijkingsactiviteiten is. Onze nieuwe kookshows gaan over het verbinden van gasten met de culinaire cultuur van de regio die ze bezoeken met een leuke en haalbare ervaring,” zei Michael Stendebach, Vice President Food, Drinks en Rooms van Holland America Line. “We zorgen er doelgericht voor dat onze gasten een stukje van de meeslepende reiservaring mee naar huis kunnen nemen na afloop van de cruise.”
Recepten per regio
Kookshows op reizen naar Azië bevatten andere recepten dan die in het Caribisch gebied of Alaska, omdat elke show zich richt op de huidige bestemming. Verschillende kookshows zullen Holland America Line’s Global Fresh Fish programma bevatten, met recepten met verse vis uit een nabijgelegen haven.
Gerechten die tijdens de shows worden bereid zijn onder andere:
Alaska: Barbecue zalm bowl; Honing sriracha zalm bowl.
Australië/Nieuw-Zeeland: Australische platvis met panko korst; Australische zeebaars met sinaasappel-mout saus; koraalforel met porcini en spek; geschroeide geelvinbrasem.
Azië: Rode snapper kokos curry en groenten; verkruimelde miso sesam lamskoteletjes; Teriyaki zalm bowl met bloemkoolrijst; Mongoolse barbecue lamskoteletjes; Macadamia gekroesde tandbaars; Japanse varkens katsue met kerriesaus; Honing sriracha zalm Bowl; Gepaneerde honing sake barramundi.
Caraïben: Bahamaanse tandbaars met spekgrits; Taco’s van gegrilde zeebaars met pittige sla en limoencrème; Rockfish met korstjes en Cou-Cou & Bisque van kokosgarnalen.
Hawaï: Macadamia Grouper met korst; Kauai-stijl Poke; Lomi-Lomi Zalm; Geschroeide Opah met Mango Avocado Relish.
Stille Zuidzee: Japanse Pork Katsu met Kerriesaus; Honing Sriracha Zalm Bowl; Macadamia Crusted Grouper; Lomi-Lomi Zalm; Crackling Pork Ceviche; Huli Huli Kip.
Zuid-Amerika: Gegrilde tandbaars met Chileense salsa; Gegrilde garnalen met chimichurri en polenta; Gestoofde short rib empanadas; Peruaanse half geroosterde kip.
Mexico: Zwarte tonijn op oaxaca-stijl; Tandbaars met rijstpilaf en salsa picante; Gegrilde zeebaars taco’s met pittige sla en limoencrème.
De nieuwe kookshows behoren tot de nieuwste entertainment, culinaire en drank upgrades aan boord van de schepen van Holland America Line. Andere recente aanvullingen zijn de introductie van de allereerste mousserende wijn van de cruisemaatschappij en een vernieuwd Pinnacle Grill menu met regionaal geïnspireerde lokale smaken.
Reactie