Disney Cruise Line

Bij de Disney Cruise Line-vloot staat entertainment boven alles, zowel voor jong als oud. Je wordt hier vermaakt zoals alleen Disney dat kan.

De schepen van de Disney Cruise Line zijn middelgroot (1.750 tot 2.500 passagiers) en ingericht in traditionele Disneystijl, met veel aandacht voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Op ieder schip zijn er minstens drie zwembaden, een Mickey’s Pool met glijbanen en een Goofy’s Pool met een groot tv-scherm. Ook een theater en 3-D bioscoop ontbreken niet.

Het entertainment aan boord is van topniveau. Zo kan je worden verwelkomd door Mickey in hoogsteigen persoon en kan je ontbijten of dineren met talrijke Disney-filmfiguren. Originele Disney-musicals zoals The Golden Mickeys, Disney Dreams, An Enchanted Classic zijn van Broadway-kwaliteit, en in het Walt Disney Theatre of Buena Vista Theatre kan je de nieuwste Disneyfilms bekijken. ’s Avonds word je uitgenodigd voor de spectaculaire Pirates of the Caribbean Deck Party met als spetterende finale een prachtig vuurwerk.

Een Disney-cruise is voor het hele gezin. Daarom zijn er voor volwassenen ‘adults only’-gedeeltes waar het rustiger is, is er een speciale ‘adults only pool’, en zijn er ook diverse bars en lounges, een Vista Spa, een Cove Café en de Outlook Bar.

Schepen: Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream, Disney Fantasy

 
Disney Fantasy

De Disney Fantasy is het vierde, en momenteel het grootste, cruiseschip van Disney Cruise Line. De eerste tocht voer ze op 31 maart 2012.

 

Wegens de afmetingen van het schip moest de spoorbrug bij Leer een weekend worden verwijderd. Hierdoor was het een weekend lang onmogelijk om met de trein via de Wiederline tussen Nederland en Duitsland te reizen.