Mag ik cruisen als ik zwanger ben?

Image

Een cruise maken als u in verwachting bent? Uiteraard kan dat, maar er zijn wel voorwaarden die diverse rederijen hanteren. Hieronder vindt u deze voorwaarden die de verschillende rederijen aanhouden. Tussentijdse wijzigingen zijn hierbij altijd mogelijk. Vraag ALTIJD naar de huidige standaarden hierover.

•Aida Cruises adviseert: Bent u 28 weken of langer in verwachting, dan wordt u helaas niet aan boord van een Aida schip toegelaten.
•Azamara Cruises adviseert: Men wordt niet meer toegelaten aan boord bij een zwangerschap vanaf 24 weken aan het begin of tijdens de cruise. Bij een zwangerschap tot 24 weken dient men een (Engelstalige) medische verklaring van de huisarts te kunnen overleggen, waarin is vermeld dat de gast gezond is en fit om te reizen.
•Carnival Cruise Lines adviseert: Vrouwen die 27 weken of langer zwanger zijn op het moment van vertrek van de cruise kunnen niet aan boord geaccepteerd worden.
•Celebrity Cruises adviseert: Men wordt niet meer toegelaten aan boord bij een zwangerschap vanaf 24 weken aan het begin of tijdens de cruise. Bij een zwangerschap tot 24 weken dient men een (Engelstalige) medische verklaring van de huisarts te kunnen overleggen, waarin is vermeld dat de gast gezond is en fit om te reizen.
•Costa Cruises adviseert: Vrouwen die bij vertrek 24 weken of langer zwanger zijn worden niet aan boord toegelaten, daar de rederij bij eventuele complicaties hiervoor geen voorzieningen aan boord heeft.
•Holland America Line adviseert: Vrouwen die 24 weken of langer zwanger zijn op het moment dat de cruise eindigt kunnen niet aan boord geaccepteerd worden.
• MSC Cruises adviseert: Vrouwen die aan het einde van de cruise 28 weken of korter zwanger zijn, worden geaccepteerd op voorwaarde dat zij een verklaring van goede gezondheid, getekend door de(huis) arts of gynaecoloog, kunnen overleggen.
•Seabourn Cruise Lines adviseert: Vrouwen die 28 weken of langer zwanger zijn op het moment dat de cruise eindigt kunnen niet aan boord geaccepteerd worden.
•Seadream Yacht Club adviseert: Vrouwen die 27 weken of langer zwanger zijn op het moment dat de cruise eindigt, dienen de rederij hiervan schriftelijk in kennis te stellen.

Aan bovenstaande adviezen wordt strikt de hand gehouden en uitzonderingen zijn, in verband met verzekeringen en risico's, niet mogelijk.