Costa Cruises drankpakketten en drankprijzen

Image

Wat kost een drankje of een drankpakket bij Costa Cruises?

In dit artikel lees je wat een drankje kost bij de schepen van Costa Cruises.  Je kunt bij hen drankjes aan de bar of ober bestellen, gebruik maken van een drankpakket of je drankje bij een buffetrestaurant halen. Bij Costa Cruises zijn de zelftap-drankjes in het buffet restaurant inbegrepen in de prijs. Je vindt er koffie, thee, ijsthee en koud water. In de ochtend vind je bij het ontbijt ook sappen.

Restaurants & Bars

Bij elk restaurant of bar kan je uiteraard drankjes bestellen. Bestel je bij een ober in het (buffet of specialiteiten)restaurant of een bar een drankje, dan betaal je daarvoor. Heb je een drankpakket (zie hieronder) dan is veel inclusief in de prijs. De laatste jaren biedt Costa Cruises steeds vaker een drankpakket aan bij je cruiseprijs, dit is vaak het Pranzo & Cena pakket. 

De rederij heeft op de nieuwere grote schepen veel samenwerkingen met grote premium drankmerken zoals Campari.

 

Drankprijzen

Costa Cruises hoort wat betreft koffieprijzen en water bij de goedkopere rederijen. Andere prijzen zijn gemiddeld:

 • Cola en softdrinks – €3,00
 • Red Bull – €4,00
 • Sap – glas €2,60
 • Koffie – cappuccino €2,70 / espresso €1,70
 • Wijn – vanaf $7,95 per glas
 • Water – vanaf €0,80 glas / € 1,70 halve liter
 • Bier – tapbier klein €4,00 / Heineken flesje €5,50
 • Cocktails – non-alcoholisch vanaf € 6,50 / alcoholisch €6,50

Drankpakket

Is het slim?

Of het slim is om een drankpakket aan te schaffen, hangt af van hoeveel je drinkt en de route die je vaart. Drink je zelden alcohol of veel? En heb je veel of weinig zeedagen?

De addertjes

Bij alle drankpakketten zijn er kleine lettertjes. Net als bij veel andere rederijen moeten beide personen in een hut gebruik maken van hetzelfde drankpakket. Je kunt dus geen drankjes uitdelen aan de ander en maar 1 pakket kopen

Gratuities

Wanneer je een drankje besteld die valt onder een drankenpakket dat je hebt aangeschaft, betaal je ter plekke geen extra gratuities (meestal 15%) over die drankjes bij de bar. Met de drankpakketten zit dit bedrag in de prijs inbegrepen.

 

Welke drankpakketten heeft Costa?

Bij Costa zijn een aantal pakketten verkrijgbaar, van softdrink- tot alcoholische drankjes. De prijzen per dag variëren per pakket afhankelijk van het cruiseseizoen en schip. Alle drankpakketten zijn inclusief 15% servicekosten.

De pakketten:

 • Pranzo & Cena package:  onbeperkte selectie wijnen, bier en frisdranken per glas bij elke lunch en elk diner. Vanaf €20,00 per persoon per dag.
 • Brindiamo: Koffie en cappuccino, frisdrank en verfrissend bier, populaire aperitiefjes en een goede selectie wijnen en gedistilleerde dranken. Niet geldig in de minibar in de hut. Vanaf € 30,00 per persoon per dag.
 • Più Gusto:  Naast frisdrank, wijn, bier en koffie, bevat dit pakket minimaal 34 soorten alcoholische en non-alcoholische cocktails, gemengde drankjes en gekoelde drankjes, tegen een kleine toeslag. Vanaf € 35,00 per persoon per dag.
 • Intenditore: Onbeperkte consumptie van alle drankjes per glas op het barmenu met een prijs tot € 9 en alle drankjes van de minibar of geserveerd in de hut. Vanaf € 48,00 per persoon per dag.
 • Giovani: aantal populaire frisdranken, smoothies en warme chocolademelk. Vanaf € 20,00 per persoon per dag.
 • Pranzo & Cena Giovani: grote selectie van de populairste drankjes onder tieners en mineraalwater per glas, tegen een zeer betaalbare prijs, tijdens alle maaltijden in het restaurant en bij het buffet. Vanaf €10,00 per persoon per dag.